Provádění změn u rejstříkového soudu

Stav zapsaných údajů ZKO ve veřejném rejstříku zjistíte na těchto stránkách (vyplňujte pouze údaj IČ bez názvu ZKO): https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik 

 

!!! ZKO SE MUSÍ ŘÍDIT DLE STANOV ČESKÉHO KYNOLOGICKÉHO SVAZU !!!

Volební období současného Předsednictva ČKS a Revizní komise ČKS končí k datu 7. 12. 2024.

Ve smyslu pokynů k předsjezdové kampaně ke Sjezdu ČKS 2024 (viz zde) musí ZKO svolat Výroční volební členské schůze v termínu od září 2023 až únor 2024.

Volební období je pětileté a počítá se na všech stupních svazu (ZKO, KV, P ČKS) vždy od vyhlášení předvolební kampaně sjezdu ČKS. Volební období ZKO je 2018 - 2023 popřípadě 2019 - 2024. 

Každá ZKO musí podle vydaných pokynů svolat volební VČS - ta je vždy jednou za 5 let v rámci předvolební kampaně. Všechny ostatní členské schůze v mezidobí jsou pouze hodnotící, i když na nich třeba proběhly volby. Jakékoliv takové volby do orgánů (včetně výboru ZKO) jsou pouze doplňovací a jejich trvání je pouze do nejbližší volební VČS. Z toho plyne, že pětileté volební období se týká pouze těch, kteří byli zvoleni na volební VČS.
Výklad, že pětileté volební období se týká všech zvolených na kterékoliv ČS je chybný - v jejich případě se jedná pouze o dovolbu.

Pokud v mezidobí (2018 - 2023 nebo 2019 - 2024) dojde ke změně ve složení výboru ZKO nebo revizora jedná se o volby doplňující a volí se pouze na uvolněná místa, NE celý výbor nebo celá revizní komise. Funkční období těchto v mezidobí zvolených členů, skončí dnem, kterým by skončilo funkční období členů výboru, na jejichž místa nastoupili.

 

Možnost volby bez svolání členské schůze: V případě, že počet členů výboru, neklesl pod polovinu, mohou členové výboru na výborové schůzi kooptovat na uvolněné místo náhradního člena. Kooptace členů orgánu může dosáhnout maximálně 1/3 z počtu řádně zvolených členů výboru na VOLEBNÍ členské schůzi konané 1x za 5 let. V případě kooptace zašlete na sekretariát ČKS podepsaný Zápis z výborové schůze, prezenční listinu, úředně ověřené prohlášení nově zvoleného člena výboru. V zápise musí být uvedeno ke kterému datu odstupuje původní člen.

Příklad:
Výroční volební členská schůze se konala 23.11.2018 a byl zvolen 5 členný výbor. Od roku 2019 rezignovali 2 členi výboru. Jeden k 2. 4. 2021 a druhý k 10. 10. 2022. Na jejich místa zbývající členové výboru kooptovali nové členy, kteří byli zapsáni do spolkového rejstříku. Další 3 členové výboru byli ve funkci po celé funkční období. Všem členům výboru, tedy i kooptovaným, skončí funkční období 5 let od výroční volební schůze tj. dne 23. 11. 2023. 

 

ZMĚNA ČLENA VÝBORU ČI REVIZORA VE VEŘEJNÉM REJSTŘÍKU:

Pro změnu některého člena výboru/revizora ZKO ve veřejném rejstříku zašlete na adresu ČKS následující dokumenty (nelze zaslat pouze e-mailem):

  1. Podepsaný zápis z členské schůze, ve kterém bude uvedena změna konkrétního člena výboru/revizora. (Též musí být v zápise uvedeno proč, a ke kterému datu končí funkce předchůdce např. ukončil členství v ZKO, odstoupil, byl odvolán apod.) Rejstříkový soud vyžaduje úředně ověřenou kopii, popřípadě originál.
  2. Prezenční listina jako příloha k zápisu. Opět úředně ověřená kopie nebo originál.
  3. Originál protokol volební komise (Příloha – Protokol volební komise).
  4. Úředně ověřené prohlášení za zvoleného člena výboru/revizora.
  5. Pokud měníte zároveň sídlo ZKO je třeba doložit úředně ověřený souhlas od majitele nemovitosti a informaci o změně sídla uvést do zápisu.

 

V souladu s § 19 zákona č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob, je třeba k návrhu na zápis do veřejného rejstříku doložit listiny o skutečnostech, které mají být zapsány. Jedná se tedy o listiny, které prokazují skutečnosti, které navrhovatel navrhuje v návrhu na zápis do veřejného rejstříku zapsat. Především podepsaný Zápis a prezenční listina.

 

Odstoupení člena orgánu právnické osoby (ZKO) - Stanovisko

 

ZRUŠENÍ, LIKVIDACE A VÝMAZ ZKO 

 

[Přeskočit navigaci]

Zasílání novinek

Krmivo Brit pes přítel člověka HST abrus

© Všechna práva vyhrazena Český kynologický svaz - sportovní kynologie

Tvorba webových stránek