Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016

 Česká reprezentace

 Team leader: Bc. Jiří Lasík A B C
CZ 1 Vladislav Glogar + Ghandi from Mike's Place (BOM) 82 91 93
CZ 2 Jan Böhm + Forny ze Soutoku Sázavy (BOM) 90 93 96
CZ 3 Martin Plecháček + Antrax Ostraryka (BOM) 91 94 92
CZ 4 Petr Foltyn + Auzzy Ostraryka (BOM) 90 92 92
CZ 5 Michaela Krupková + Lebensborn Elwis (BOM) 93

91

85

Znak Slovinska

14. - 18. 9. 2016

Nova Gorica, Slovinsko

Oficiální web

Časový rozpis závodníků

Denní program

Výsledky

 

Neděle 18. 9. - Konečné výsledky

Český tým - 2. místo!
Jan Böhm - 2. místo!
Martin Plechacek - 8. místo!


Sobota 17. 9.

Dnešní den opět nastal dřívějším budíčkem a odjezdem na stopu s Láďou Glogarem. Noc nám propršela a pršelo i při cestě na 35 km vzdálené seřadiště. Odtud se po přeměření délky stopovacích vodítek a rozlosování pořadí na stopě ve skupině, dále závodníci rozváželi do okolních terénů s položenými stopami. Láďa si vylosoval v pořadí druhou stopu. Štěstí bylo při něm, neboť na zdejší poměry si vylosoval poměrně hezký travnatý terén. K nášlapu ho pořadatelé opět odvedli do "skrytého" okolí. Neviděli jsme tedy uvedení na stopu, ani první a část druhého úseku. Zbytek stopy jsme však viděli a žasli nad úžasnou prací Ghandiho při sledování této stopy. I rozhodčí tuto práci psa na jednotlivých úsecích ohodnotil jako výborné. Bohužel však Ghandi na stopě přešel první i druhý předmět a tak jeho práce byla hodnocena konečnými 82 body. Jinak to byla opravdu nejhezčí práce psa na stopě, kterou jsem zde viděl.
Po poledni jsme opět všichni netrpělivě očekávali výkon Auzzyho Petra Foltyna na obraně. Všichni ho už znají a tak bylo jeho předvedení očekáváno. Vše začalo výborně a výborně pokračovalo až do osudného zadržení za pohybu. Figurant na "kontroláku" nezklamal. Jeho výkon je zde opravdu mírně řečeno polemický. Údajně dostal pokyn, aby rukáv dával před sebe až na poslední chvíli. Jenže u opravdu rychlých psů tento způsob ne vždy zcela zvládá. Počet psů, kteří tak vlastně nemají šanci provést pořádný zákus, padají, nebo se z něj utrhnou, je zde značné procento. Bohužel mezi ně patří i Auzzy. Z natočeného videa i fotografií je patrné, že figurant práci s rukávem zcela nezvládl a Auzzymu vlastně neumožnil zákus provést. Z konečného hodnocení 92 body je zřejmé, že rozhodčí přihlédl i k této skutečnosti.
Očekavaným výkonem třetího v pařadí z našich reprezentantů, byl Antrax Martina Plecháčka. Ten nastoupil po 13 hodině a bylo se na co dívat. Z pohledu diváka výborný výkon byl rozhodčím ohodnocen i tak velmi pěknými 94 body. Rozhodčí zde celkově příliš rozdávační nejsou.
Zítřejší, poslední den mistrovství rozhodne o všem. Pěkný výsledek v jednotlivcích i v družstvech máme ještě na dosah.
Držte palce.

J.L.

Pátek 16. 9.

Druhý den mistrovství pro nás začal brzkým budíčkem v 5.hod. a následným odjezdem na stopy. První z našich šel na stopu Petr Foltyn s Auzzym. Opět poněkud komplikované zavádění do terénu na stopy. Odvoz blíže k terénu jen závodníků. Doprovod a popř. diváci jsou odstaveni ve větších vzdálenostech. Zbytek musí dojít, spíše doběhnout, aby vůbec stihli začátek stopy. Vše je tu komplikované. Průjezd místními úzkými uličkami a cestičkami v kopcovitém terénu. Petrova stopa opět položena v méně přehledném terénu. Jeden úsek přes zarostlou mez mezi stromy, druhý v příkrém svahu přímo dolů, vedoucí v úzkém pásu mezi porosty. Tvar stopy přizpůsoben terénu. Stopu jsme viděli jen částečně. Auzzy začal s chutí a v rychlejším tempu. To mu také bylo v hodnocení vytýkáno, včetně jednoho malého ověření a předmětu, který měl mít pod sebou. Nad tím se však Petr podivil. Trochu jsme se podivili i nad celkovým výsledkem 90 bodů. Vzhledem k práci psa jsme očekávali lepší výsledek.
Druhý z našich nastoupil Martin Plecháček s Antraxem. Opět komplikace. Do poslední chvíle jsme nevěděli, kde bude mít stopu. Prostor nám byl ukázán až před samotným výkonem. Diváky udržovali ve značném odstupu. Ten byl podstatně větší, než bychom mohli rušit práci psa na stopě. Proto jsme počátek stopy ani neviděli. Když jsme se později dostali blíže, žasli jsme n a terénem, v kterém měl Antrax stopu položenou a kde pracoval. Stopa vedla střídavě v posekané části, v odrostlé trávě a pásem přes vysokou zaschlou zaplevelenou část porostu. Já sám jsem nikdy na ipových stopách takový terén nezažil. Přes tyto různorodé pásy mu vedla stopa celkem 3x tam a zpět. Antrax však tyto přechody vůbec neřešil. Hodnocení a chyby jsme neslyšeli. Výsledkem bylo pěkných 91 bodů.
Míša Krupková krátce po poledni nastupovala na obranu. Dvě podstatné chyby ovlivnily jinak pěknou obranu. Při zadním doprovodu, kdy figurant měnil směr chůze, reagoval Lebensborn na jeho pohyb jako na počátek přepadu. Naštestí se včas vrátil k psovodovi a chůze pokračovala dále. Celkový výsledek pak ovlivnilo utržení při útoku na psa z pohybu. Hodnocení 85 bodů.
Před osmnáctou hodinou nastupoval Honza Böhm s Forny na stopu. Předtím se střídal silnější déšť se slabším. Očekávali jsme, co bude v průběhu stopy. Naštěstí déšť částečně ustal. I proto, že jsme si ke stopě museli dojít cca 1,5 km. Honzu zavezli vojenským džípem. Terén na zdejší poměry byl ještě slušný. Jen přes dvoje vyjeté koleje, které ho také stály bodovou ztrátu za lehké ověření. Bodovou ztrátou byla také změna tempa, kdy Forny v počátku šel s větší intenzitou a v postupující práci na stopě zpomaloval. Hodnocen velmi pěknými 90-ti body.
V pozdních včerních hodinách ve 21.20 hod., jako poslední startující toho dne, nastoupil Láďa Glogar na Obranu. Ghandi nezklamal a předvedl excelentní obranu. Byla to opravdu radost se dívat. K našemu údivu, a nejen k našemu, byl však ohodnocen za předvedený výkon 93 body. Každý, kdo si má možnost tuto obranu přehrát uzná, že tato obrana měla být hodnocena jako výborná.

J.L.

Čtvrtek 15. 9.

Přišel tolik očekávaný čtvrtek a s ním zahájení mistrovství formou plnění jednotlivých disciplín. A pro české barvy to začalo velmi dobře. V ranních hodinách nastoupila Míša Krupková s Lebensbornem Elwis na stopu. Již od prvních stop bylo patrné, že bude potřebné štěstíčko na los. Stopy jsou pokládány v travnatých, ale velice různorodých terénech. Liší se i v tom základním, jejich délkou. Tvar stopy je evidentně přizpůsobován okolnímu terénu. Každá stopa je jiná nejen tvarem, ale i rozdílností v délkách úseků. Míše přálo štěstí. Vylosovala si stopu na pěkném travnatém terénu a nebyla ani příliš dlouhá. Lebensborn ji vypracoval vcelku velmi pěkně. Jen trochu rychleji, občas s vyšším nosem a drobnými chybami při označování předmětů. Výsledek 93 bodů.
Dalším dnešním našim zástupcem byl Honza Böhm s Forny ze Soutoku Sázavy. Krátce po poledni nastupoval na obranu a nezklamal. Výborný výkon s razancí a přesvědčivostí. Při útoku na psa z pohybu dostal figuranta na zem. Rozhodčí mu vytýkal chyby při "s přemírou" prověřování maket a pomalejší přiřazení při odvolání z vyštěkání. Snad ještě nějaká drobná chyba v jednom ze zákusů. Výsledkem bylo výborných 96 bodů!
Dnešní den pro nás uzavíral Láďa Glogar. V odpoledních nastoupil se svým Ghandi from Mike's Place na poslušnost. Chyby trochu způsobené z nervozity při předčasné reakci psa před odložením vleže za poklusu. Drobné chyby při jinak pěkných aportech. Tyto chyby byly spíše způsobené chtivostí a rychlostí, s kterou aportování prováděl. Výsledkem bylo velice pěkných 91 bodů.
Tím pro nás mistrovství začalo velmi slibně a nadějně. V pátek nás čeká náročný den. Brzký ranní budíček a odjezd na stopy v 5.30 hod. pro Martina Plecháčka a Petra Foltyna. Nastupují v půlhodinovém rozestupu. Tento den pro nás pokračuje obranou Michaly v poledních hodinách. V 17.00 hod. si zase bude Honza losovat pořadí na stopě. Celodenní maratón bude pro nás končit v půl desáté večer, kdy Láďa nastupuje na obranu. Bude to pro nás opravdu dlouhý den.

J.L.

Středa 14. 9.

Kostky jsou vrženy - r o z l o s o v á n o

Vladislav Glogar - st. č. 98
Jan Böhm - st. č. 88
Martin Plecháček - st. č. 51
Petr Foltyn - st. č. 47
Michaela Krupková - st. č. 6

Zítra - ve čtvrtek 15. září vyrážíme "na ostro". Míša Krupková z našich nastupuje jako první a to na stopu. Losovat pořadí na stopě bude v 8.00 hod. Ve čtvrtek nastupuje i Honza Böhm a to ve 12.55 hod. na obranu. Tento den z našich uzavírá Láďa Glogar, který ve 14.35 hod. nastupuje na poslušnost a začíná odložením.
Jinak je časový harmonogram na webu MS FCI: www.fciwm2016.si
Tak držte palce a zítra jdeme do toho...

J.L.

Úterý 13. 9.

V úterý 13. září jsme v dopoledních hodinách absolvovali oficiální trénink na stadiónu, kde bude probíhat samotné MS. Pro český tým jsme měli přesně vymezený čas 25 minut. Předem jsme si přestně stanovili, kdo co z reprezentantů si zde bude chtít vyzkoušet, jak z poslušnosti, tak i z obrany. Úkoly byly přesně stanovené všem přítomným. Každý věděl, co má přesně kterému reprezentantovi přichystat. U překážek, u vysílačky, v obraně u jednotlivých maket apod. Vše dopadlo na jedničku. Všichni stihli co potřebovali a ještě nám půlminutka z vymezeného času zbyla. Naši reprezentanti odcházeli spokojeni a nezbývalo než pochválit a poděkovat všem přítomným za splnění a provedení rozdělených úkolů.
Po provedeném tréninku a potřebné dokumentaci, se nám vytvořil prostor volného odpoledne. Vzhledem k nádhernému počasí (nikoliv pro psy) a teplotě kolem 32°C, jsme zvolili variantu pokračující aklimatizace a přípravné relaxace u moře a koupání v něm. Všichni už nechali své psy odpočívat. Jen Láďa Glogar se ještě rozhodl pro podvečerní stopičku.
Ve středu 14. září nás v odpoledních hodinách čeká ukázka zkušebních psů. Následně porada vedoucích týmů, slavnostní nástup a večer losování. Tady už budeme potřebovat trochu toho štěstíčka. Tak nám držtě palce, ať si všichni vytáhnou to "správné" číslo.
Děkujeme všem za zaslané pozdravy a držení palců.

J.L.

Neděle 12. 9. - Pondělí 13. 9.

Česká reprezentace má první den pobytu v místě konání MS za sebou. Po vzájemné dohodě jsme si tentokrát zvolili individální přepravu. Každý z domova vyrazil samostatně. Jen jsme se dohodli na časovém rozmezí v neděli 11.9., kdy se sejdeme v místě ubytování poblíž města Nová Gorica. Bylo až s podivem, jak to všem vyšlo. I přes drobná bloudění jsme se sjeli v rozmezí jedné hodiny. Zde nás v "Turistične kmetiji" očekávalo příjemné ubytování ve vinařské oblasti, vhodné zejména pro psy. Klidová zóna s prostory pro venčení. První insrukce k pobytu, první domluvy k finální přípravě účasti na MS FCI.
Následující den v pondělí, všichni reprezentanti zvolili finální přípravu na stopách, aby si psi "čuchli" ke zdejšímu terénu, travnatým podhorským loukám.
Zbytek dne pak k potřebné aklimatizaci. Dnešního dne dosahovala teplota neuvěřitelných 32 °C. V odpoledních hodinách se přeci jen trochu zatáhlo a mírně ochladilo.
Ve zbytku dne jsme provedli registraci týmu, převzali a předali potřebné materiály od pořadatele. Zítra - v úterý 13.9. nás očekává veterinární přejímka a zejména "ostrý" trénink přímo na stadiónu konání MS v Nové Gorici. Trénink má český tým vymezený v čase od 9.45 hod. do 10.10 hod. Dnes večer se musíme do detailu domluvit na přesném postupu v organizaci tréninku tak, aby si každý stihl ve vymezeném čase na stadiónu provést svou potřebnou část přípravy a to jak z poslunosti, tak i z obrany. Na celkovou přípravu zde opravdu čas nebude.

J.L.

 

Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.1
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.2
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.3
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.4
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.5
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.6
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.7
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.8
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.9
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.10
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.11
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.12
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.13
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.14
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.15
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.16
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.17
Reprezentace na MS FCI IPO - Nova Gorica, Slovinsko 2016 č.18

[Přeskočit navigaci]

Zasílání novinek

Krmivo Brit pes přítel člověka HST abrus

© Všechna práva vyhrazena Český kynologický svaz - sportovní kynologie

Tvorba webových stránek