Turnaj sladkých nadějí 2013

1Turnaj sladkých nadějí je dalším flyballovým turnajem zařazeným do seriálu Purina Pro Plan Cup a o víkendu 14. – 15. 9. 2013 ho v Mělníku uspořádal pražský tým Hop Trop. Jeho součástí je již tradičně také turnaj dvojic začátečníků.Ten se letos těšil hojné účasti nových adeptů, kteří si přijeli poprvé zkusit závodní atmosféru.

Po celou sobotu jim byl určen samostatný parkúr. Ten se liší od pravého závodního jen středovým ochranným plůtkem mezi dráhami, který slouží jako zábrana pro zvídavé psíky, kteří nutně musí zkontrolovat, co se to vlastně děje na vedlejší dráze. I formát jednotlivých závodů měly dvojce stejný jako praví závodníci, a tak se dopoledne rozdělily do dvou divizí v rychlostnízkoušce (Speed Trial) a odpoledne se pak utkaly ve vyřazovacím závodě na dvě prohry (Double Elimination), z něhož vítězně vyšla v 1. divizi dvojce Speedy a Dot a ve 2. divizi Wendy a Aný. Všichni zúčastnění dostali pěkné ceny od firmy Purina Pro Plan a vítězové navíc krmení pro psy od téže značky. Současně s turnajem dvojic probíhal na druhém parkúru turnaj družstev 4., 5. a 6. divize. V neděli pak závodily zbývající 1., 2. a 3. divize.

2Pro tento turnaj pořadatelé zvolili náročnější formát, kdy jednotlivé divize běhají oba závody v jeden den. Družstva však byla velice dobře připravena a po oba dva dny se mezi nimi sváděly nelítostné boje, ve kterých závodníci podávali vynikající výkony. Z celkového počtu 30ti družstev se na prvním místě svých divizí umístila tato družstva: 1. divize – Hop Trop Prague, 2. divize – X-treme, 3. divize – Pilsen F.A.S.T., 4.divize – CrazyBalls II, 5. divize – Hop Trop PANTHERS a 6. divize – CrazyBalls III. Vítězové dostali ceny – krmení pro psy – od firmy Purina Pro Plan a navíc od pořadatele, jako již tradičně, velký sladký dort. Počasí závodníkům celý víkend přálo a po letošních zkušenostech je nezaskočil ani občasný nedělní déšť. Závodníci odjížděli domů spokojení a to je vždy nejlepší odměnou pro pořadatele.

Jaroslav Janda  Flyball Club ČR

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

[Přeskočit navigaci]

Zasílání novinek

Krmivo Brit pes přítel člověka HST abrus

© Všechna práva vyhrazena Český kynologický svaz - sportovní kynologie

Tvorba webových stránek