7. Mistrovství ČR v dogfrisbee s mezinárodní účastí

Discdog klub České republikyDiscdog klub České republiky

TISKOVÁ ZPRÁVA

7. mistrovství České republiky v dogfrisbee s mezinárodní účastí

Česká republika byla letos na mistrovství Evropy v dogfrisbee vyhodnocená jako nejúspěšnější země.

Kde jinde v Evropě proto můžete, vidět nejlepší výkony v tomto sportu, než právě na mistrovství České republiky?

Již 7. mistrovství České republiky v dogfrisbee se uskuteční 6.- 8.9.2013 v Nymburku na městském stadionu u hokejové haly. Utká se zde 25 nejlepších týmů, které se kvalifikovaly v průběhu letošní sezony. Díky tomu, že kvalifikační závody jsou již pravidelně mezinárodní, přivítáme zde také týmy z Polska, Itálie a Slovenska. O titul Mistra ČR se bude bojovat ve 3 disciplínách: Freestyle (sestava na hudbu), Quadruped (hod na dálku) a Super Pro Toss&Fetch (rychlé aportování frisbee).

V pátek budou v Quadrupedu mužů měřit své síly týmy s čerstvým držitelem evropského rekordu Jirkou Piskořem, v ženách se světovou rekordmankou Luckou Schönovou. Ta je zároveň i Mistryní světa 2011 v disciplíně Super Pro Toss&Fetch, která proběhne v sobotu. Nejprestižnější disciplínou a tudíž i titul Mistra republiky je bezesporu Freestyle. Obhájí v neděli svojí loňskou výhru Ania Radomska z Polska nebo ji porazí Alena Smolíková, Mistryně Evropy z r. 2011? Horkým favoritem je také Pavel Kos - letos nejúspěšnější Evropan v kategorii freestyle, který směle konkuruje nejlepším týmům světa z Japonska. Kdo však vyhraje titul letos není vůbec jasné. Všechny kvalifikované týmy jsou zkušené a jejich úspěchy by zabraly hodně místa. O tom nejlepším rozhodne mezinárodní porota složená z rozhodčích z ČR, Slovenska a Polska.

Součástí 7. MČR v dogfrisbee bude i doprovodný program s ukázkami dalších psích aktivit - tanec se psem předvede Alena Smolíková, uvidíte paralelní závod v agility a psích spřeženích, které budou vozit také děti, ukázku pasení ovcí a služebního výcviku psů. Aktivně se mohou děti zapojit do programu při soutěži s diskem v hodu na cíl nebo ve stále populárnějším Kanjamu. Pro děti si také připravilo zábavné vystoupení divadlo Krabice Teplice. 
Vstup pro diváky je ZDARMA.

Dogfrisbee je sport, který se v USA hraje již 40 let. Existují různé disciplíny, jejichž základem je házení disku (frisbee), které chytá pes. Tento sport se stal postupně populárním po celé Evropě. Historie dogfrisbee v ČR se píše teprve od roku 2006. I za tak krátkou dobu se kvalita českých týmů dostala na světovou úroveň.

Mistrovství ČR v dogfrisbee 2013 
6.- 8.9.2013 
Městský stadion Nymburk ("Hasičák") 
Podrobný program najdete na: www.dogfrisbee.cz

Pořadatelé: DiscDog klub ČR o.s.  
Partneři akce: Purina Dog Chow, Super Zoo, časopis Psí sporty, DogShop.cz, WC servis, Green dog, HAINZ, Exo Eko a Český kynologický svaz 
Info: www.dogfrisbee.cz, www.discdog.cz  
Kontakt: Marek Lehuta, +420 774 882 712, malpelo@centrum.cz

[Přeskočit navigaci]

Zasílání novinek

Krmivo Brit pes přítel člověka HST abrus

© Všechna práva vyhrazena Český kynologický svaz - sportovní kynologie

Tvorba webových stránek