Výsledky - Agility EO a EOJ 2018

16.8.

Výsledky Agility EO 2018

Výsledky Agility EOJ 2018


 

Český tým na European Open 2018, 26. - 29. 7.2018

Jezdecký areál Magna Racino poblíž Vídně, který letošní EO hostil, se ukázal jako ideální prostor pro podobnou akci. Dostatek prostoru pro vše a především velmi kvalitní a férový povrch po celou dobu soutěže - písek vlhčený odspodu. V kontrastu s touto dokonalostí trošku pokulhávala rakouská organizace, ale to, kvůli čemu všichni přijeli - tedy výkony na parkurech - bylo opět fantastické, jedinečné a neopakovatelné. Svým dílem tomu přispěli i naši reprezentanti, i když výsledkově jsme po velmi úspěšných minulých letech zůstali trochu za očekáváním.

V soutěži družstev z pátečního maratonu kvalifikačních běhů nakonec postoupilo jen trio našich družstev - po jednom v každé kategorii. Družstvo TRIKOLORE S Czech (Denisa Lajmarová + Rally, Jana Šedivá + Jasmínka, Lucie Krauskopfová + Kessy, Olga Edrová + Bodík) sice postoupilo z posledního postupového místa, ve finále ale sahalo po medaili. A nebýt opravdu nešťastného podklouznutí Bodíka v půlce slalomu, díky kterému vypadl a naši si připsali 5 trestných bodů a časovou ztrátu kvůli opakování překážky, minimálně na bronz by to stačilo (5. místo).

Naše hvězdné družstvo BLAU M Czech (Eliška Kaletová + Jive, Eva Maděrová + Flame, Martina Magnoli Klimešová + Kiki, Radka Mokrišová + Easy) opět, jako v předchozích letech, ovládlo kvalifikaci. Ovšem ani letos na medailový úspěch ve finále nedosáhlo. I s jednou diskvalifikací a jedním odmítnutím však po medaili sahalo, nakonec je od bronzu dělilo 1,6 sekundy (4. místo).

Jediné české družstvo v kategorii large ROT Czech (Eliška Brabcová + Lay, Olga Edrová + Adar, Petra Hamšíková + Grace, Radana Růžičková + Ready) postoupilo ze 16. místa a ve finále s jednou chybou a jedním odmítnutím skončilo přesně v polovině startovního pole na 10. místě.

Do finále jednotlivců ze sobotních kvalifikací nakonec postoupilo 8 českých týmů a tři dokonce z medailového umístění - jumping large ovládla Radana Růžičková s Ready, druhá v jumpingu small byla Lucie Krauskopfová s Kessy a třetí v agility medium byla Eva Maděrová s Flame. Nutno dodat, že běh agility medium byl asi nejpodařenějším během pro české barvy, protože ze 4. místa postoupila ještě Martina Magnoli Klimešová s Kiki a z 8. místa Eliška Kaletová s Jive!

Bohužel, samotné finále už tak úspěšné nebylo. Pro nejlepší individuální výsledek si doběhla Eva Maděrová s Flame - 4. místo v kategorioi medium. Ve small si Lucka s Kessy i Denisa s Rallym připsaly diskvalifikaci, stejně jako Martina s Kiki v medium a Radana s Ready v large. Čistě zvládla finále už jen Tereza Otýpková s Jess (large - 17. místo). Eliška Kaletová s Jive (medium - 11. místo) a Olina Edrová s Adarem (large - 35. místo) bohužel zaznamenaly shodně jedno odmítnutí.

Letošní výsledky nebyly tak zářivé, jako v minulých letech, chyběla tomu alespoň jedna medaile z finále, ale není třeba smutnit. Během sobotního vyhlašování kvalifikací byli Češi jedním z nejvyhlašovanějších týmů. Agility je sport, kde je snad nejostřejší hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Některé tradiční opory naší reprezentace si letos prostě vybraly horší chvilku, nic to ale nemění na tom, že na MS FCI ve Švédsku budeme opět patřit mezi jedny z hlavních favoritů. Velmi pozitivní bylo i vystoupení našich "juniorů" (závodníků, kteří stále běhají v juniorské kategorii nebo jí nedávno opustili) v kategorii medium. Například Kláře Kokešové chybělo opravdu málo (v jednom běhu pár desetin a ve druhém běhu smolně shozená tyčka) a mohla se se svou kříženkou Roxy hned při své premiéře na EO postavit i na start finále. A to je úspěch nad medaile!

Realizační tým děkuje za podporu generálnímu partneru - Vafo Praha a Renault ČR

 

European Open Junior 2018

European Open Junior 2018 Česká reprezentace dětí a juniorů Klubu agility ČR se vrátila z EOJ v Nizozemsku s výsledky z říše snů. Dlouhodobě dokazuje, že patří mezi špičku světového juniorského agility, ale letošní výsledky předčily očekávání i těch nejoptimističtějších odhadů. Přivezli jsme 14 medailí! 6 z jednotlivých běhů jednotlivců i družstev a 8 těch nejcennějších - ze součtu jumpingu a agility, které se sčítalo do konečných výsledků. Děti a junioři reprezentací z téměř všech koutů světa třikrát slyšeli českou hymnu (byla nejčastěji hranou hymnou, to nás nikdy neomrzí :-) ), která hrála pro naše zlaté děti a juniory stojící na stupních vítězů. Toto “Mistrovství Evropy” už dávno přesáhlo hranice starého kontinentu, rok od roku zvyšující se počet soutěžících týmů přijíždí a přilétá z čím dál odlehlejších států, takže výjimkou nebyla účast U.S.A. a Japonsk

1. místo součet small děti - Martin Šaling s A3Ch Deviľs Doll z Ďáblovy Studánky
1. místo součet družstva large - Czech Blue Large (Alena Frimmelová a Dante od Suché hory, Adéla Havlíčková a A3Ch Aya Blue Caves, Markéta Klevarová a Chaney ze Skalistých hor, Vratislava Zdrubecká a Almond Red Viking Pearl)

1. místo součet družstva medium - Czech Red Medium (Anna - Marie Kociánová a Aida Bonsai She-Kra, Klára Kokešová a Roxy, Hana Kubíčková a Dragon Lady Alkyra, Adéla Maršálková a Míša)

Česká reprezentace děkuje za podporu generálním partnerům Vafo Praha, s.r.o. a Renault ČR, že pomáhají naši m dětem a juniorům na cestě za úspěchem.

 

Klub agility ČR

Výsledky - Agility EO a EOJ 2018 č.1
Výsledky - Agility EO a EOJ 2018 č.2

»zpět do archivu novinek

[Přeskočit navigaci]

Zasílání novinek

Krmivo Brit pes přítel člověka HST abrus

© Všechna práva vyhrazena Český kynologický svaz - sportovní kynologie

Tvorba webových stránek